Πλοία για Δήλο

Ploia Gia Delo image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Τα πλοία για Δήλο θα σας οδηγήσουν σε ένα μικρό βραχώδες νησί στο κέντρο του Αιγαίου, που θεωρείται η γενέτειρα του θεού Απόλλωνος και της θεάς Άρτεμης!

Το πλοίο Δήλος σας φέρνει σε ένα μικρό βραχώδες νησί στο κέντρο του Αιγαίου, το οποίο θεωρείται η γενέτειρα του Θεού Απόλλωνα και της Θεάς Άρτεμης. Αυτό που το καθιστά μοναδικό είναι το γεγονός ότι κανένα άλλο νησί σε ολόκληρο τον κόσμο δεν έχει αυτόν τον αριθμό αρχαιολογικών μνημείων και αρχαιοτήτων. Θεωρείται ένα τόσο ιερό μέρος που λέφεται ότι κανένας δεν έχει γεννηθεί ή πεθάνει σε αυτό το νησί.

Παίρνοντας ένα ακτοπλοϊκό για Δήλο, ο επισκέπτης οδηγείται σε ένα μεγάλο αρχαιολογικό χώρο. Τα μνημεία είναι καλά διατηρημένα λόγω της απομακρυσμένης θέσης του νησιού και του γεγονότος ότι διατηρούνται και αποκαθίστανται συνεχώς από το Υπουργείο Πολιτισμού. Αρχιτέκτονες, συντηρητές, αρχαιολόγοι και τεχνικοί επισκέπτονται συχνά το νησί και εργάζονται μαζί για να διατηρήσουν την ομορφιά και την αυθεντικότητα των μνημείων. Μεταξύ των πιο διάσημων είναι η Οδός των Λεόντων, το άγαλμα της Αφροδίτης της Δήλου και η Οικία του Διονύσου. Όσοι αναχωρούν με ακτοπλοϊκά από Δήλο θα έχουν κάνει ένα αξέχαστο ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Η Δήλος έχει συνολική έκταση 6,85 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ένας κεντρικός λόφος κυριαρχεί σε όλο το νησί. Είναι κατοικημένη μόνο από 24 κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι το προσωπικό του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου. Τα δρομολόγια πλοίων προς Δήλο διεξάγονται καθημερινά από τη Μύκονο και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, σκάφη από την Τήνο και τη Νάξο προσφέρουν επίσης δρομολόγια.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη