Πλοία για Χρυσομηλιά

Ploia Gia Chrisomilia image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Τα πλοία για Χρυσομηλεία φέρνουν τον επισκέπτη σε μέρη μοναδικής ομορφιάς με αμέτρητους όρμους και παραλίες για κάθε γούστο!

Το πλοίο Χρυσομηλιά θα σας μεταφέρει από το νησί Φούρνοι και το ομώνυμο λιμάνι στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού στο μικρό λιμάνι Καμπί σε μια πανέμορφη παραλία. Το λιμάνι βρίσκεται στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού του νησιού που ονομάζεται Κόρακας. Το χωριό Χρυσομηλιά είναι χτισμένο πάνω σε αυτό το βουνό και πρέπει να ανεβείτε περίπου 1000 σκαλοπάτια για να το φτάσετε. Μόλις βρεθείτε στο χωριό, θα ανταμειφθείτε με την πιο μαγευτική θέα όλων των εποχών, καθώς όχι μόνο μπορείτε να θαυμάσετε όλα τα νησιά που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Φούρνων, αλλά και άλλα κοντινά. Θα έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε στον παράδεισο.

Στη Χρυσομηλιά δεν μπορεί να φτάσει κανείς μόνο με το αυτοκίνητο, αλλά και με ακτοπλοϊκό για Χρυσομηλιά. Κατά την άφιξή σας μπορείτε να αποφασίσετε αν θα μείνετε στην παραλία και θα απολαύσετε μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά ή θα πάρετε το μονοπάτι προς το χωριό για να εξερευνήσετε την περιοχή, που είναι και μια καλή ιδέα, διότι η θέα από το χωριό είναι μοναδική εμπειρία ζωής. Μετά από ένα διάλειμμα και ένα αναψυκτικό ή γλυκό ελληνικό καφέ σε ένα από τα καφενεία, θα πρέπει να ξεκινήσετε την περιήγησή σας με την επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας και να θαυμάσετε το καμπαναριό από λευκό μάρμαρο. Εάν αποφασίσετε να μην πάρετε το δρόμο πίσω προς Φούρνους, που απέχει 14χλμ., αλλά να επιβιβαστείτε σε ακτοπλοϊκό από Χρυσομηλιά για Φούρνους, θα πρέπει να δοκιμάσετε μερικές από τις τοπικές λιχουδιές σε μια παραδοσιακή ταβέρνα ή να φάτε θαλασσινά μετά την κάθοδο σας από το Καμπί και πριν την αναχώρηση.

Το νησάκι Φούρνοι βρίσκεται ανάμεσα στην Ικαρία και τη Σάμο. Τα δρομολόγια πλοίων Χρυσομηλιά μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μέρη εξαιρετικής ομορφιάς. Η Χρυσομηλιά με τους 100 κατοίκους της και πολλές άλλες περιοχές του νησιού συμβάλλουν στο ρητό ότι πρόκειται για τον «επίγειο Παράδεισο». 126 χιλιόμετρα ακτογραμμή, αμέτρητοι όρμοι και παραλίες για όλα τα γούστα, πλούσια βλάστηση, φιλόξενοι ντόπιοι και νόστιμα φαγητά εγγυώνται αξέχαστες διακοπές.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη