Πλοία για Χίο

Ploia Gia Chio image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδεύοντας με τα πλοία για Χίο θα φτάσετε σε μία από τις καλύτερες τοποθεσίες καταδύσεων στην Ευρώπη!

Η Χίος είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το δέκατο μεγαλύτερο του Αιγαίου και απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα παράλια της Μικρά Ασίας. Η Χίος ανήκει μαζί με την Λέσβο, την Λήμνο, τη Σάμο, την Ικαρία και τον Άγιο Ευστράτιο στο σύμπλεγμα νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Τα πλοία Χίος ταξιδεύουν και προς αυτά τα νησιά. Πρωτεύουσα της Χίου είναι η Χίο ή Χώρα. Στην Χώρα βρίσκεται και το κύριο λιμάνι του νησιού. Μαζί με τα νησιά Ψαρά, Αντίψαρα και Οινούσσες η Χίος σχηματίζει την περιφερειακή  Ενότητα Χίου. Το νησί Χίος αποτελεί τον μεγαλύτερο δήμο της Περιφερειακής Ενότητας. Συνολικά υπάρχουν 64 χωριά στο νησί.

Η Χίος είναι γνωστή για την εξαγωγή μαστίχας, ελαιόλαδου, σύκων και κρασιού καθώς και για τη διεθνή φήμη της εμπορικής ναυτιλίας όσον αφορά το μέγεθος και την ποιότητα. Όποιος ταξιδεύει με ακτοπλοαϊκά για Χίο θα έπρεπε να επισκεφτούν τα μεσαιωνικά Μαστιχοχώρια Μεστά, Ολύμποι, Βέσσα, και Πυργί. Εκτός τούτου το νησί ανήκει στις καλύτερες περιοχές της Ευρώπης για κατάδυση. Οι αμέτρητοι κόλποι που σχηματίζονται στο μεγαλύτερο μέρος τους από βραχώδη τοπία και απότομες πλαγιές (το μήκος της ακτογραμμής είναι 213 χμ), ο πλούτος σε κοράλλια και το εύκρατο μεσογειακό κλίμα με τους ήπιους χειμώνες και οι σπάνιες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μετατρέπουν το νησί σε έναν παράδεισο για κατάδυση. Πριν από την αναχώρηση με ακτοπλοαϊκά από Χίο, μια επίσκεψη στο μοναστήρι Νέα Μονή επιβάλλεται, καθώς ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Επίσης αξίζει να επισκεφτεί κανείς και το σπήλαιο Συκιάς.

Τα δρομολόγια πλοίων Χίος είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα. Οι γραμμές της Blue Star Ferries συνδέουν τον Πειραιά απευθείας με το κύριο λιμάνι της Χίου. Η εταιρεία εκτελεί δρομολόγια από το Λαύριο προς το μικρότερο Λιμένα Μεστά. Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια προς τα γειτονικά νησιά και προς το στην Τουρκία. Για την Τουρκία ωστόσο ταξιδεύουν μόνο τα τοπικά φέρι. Επιπρόσθετα υπάρχουν και πλοία που ξεκινούν από την Θεσσαλονίκη και την Καβάλα και μέσω Μυτιλήνης και Σάμου ταξιδεύουν έως την Ρόδο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη