Πλοία για Χανιά

Ploia Gia Chania image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Αν ταξιδέψετε με τα πλοία για Χανιά, θα επισκεφτείτε μια από τις πόλεις της Κρήτης, που έχουν πολλά να προσφέρουν από πολιτιστική άποψη και αναψυχή!

Όποιος ταξιδεύει με τα πλοία Χανιά, θα φτάσει στην πρώην πρωτεύουσα της Κρήτης (από το 1841 – 1971). Σήμερα είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Το μεγαλύτερο μέρος του νομού καταλαμβάνεται από τα Λευκά Όρη. Αυτή η αρχικά καταπράσινη οροσειρά σηκώνεται από την βόρεια ακτή του νομού και αγγίζει ένα ύψος 2.453 μέτρων πριν βυθιστεί γυμνή στο Λυβικό Πέλαγος. Βορειοδυτικά του νομού βρίσκονται ο κόλπος της Σούδας, ο κόλπος των Χανίων και ο κόλπος της Κισσάμου. Ο κόλπος της Σούδας αποτελεί και το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Ελλάδας. Σε όλος τους κόλπους του νομού Χανίων θα βρει κανείς μεγάλες και όμορφες παραλίες με άμμο, που ενδείκνυνται για κολύμπι και χαλάρωση.

Οι επισκέπτες που φτάνουν με ακτοπλοϊκά για Χανιά έχουν τη δυνατότητα να δουν πολλά αξιοθέατα. Ιστορικά φρούρια όπως αυτό του Φιρκά, ενδιαφέρουσες συνοικίες όπως Τοπανάς και Σπλάντζια και παλιές εκκλησίες ο Άγιος Ρόκκος (βενετσιάνικος ναός), ο Άγιος Νικόλαος και οι Άγιοι Ανάργυροι συστήνουν τον κυρίως ενετικό χαρακτήρα του λιμανιού και της παλιάς πόλης. Πριν την αναχώρηση τους με ακτοπλοϊκά από Χανιά, οι επισκέπτες θα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στο αρχαιολογικό μουσείο, στην σκεπαστή δημοτική αγορά και το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης.

Τα Χανιά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης μετά το Ηράκλειο. Περίπου 54.000 ζουν στην πόλη ενώ ο νομός Χανίων έχει πληθυσμό περίπου 108.000 κατοίκων. Όλη η περιοχή επεκτείνεται σε μια έκταση 356,12 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τόσο ο αερολιμένας όσο και τα ανεπτυγμένα δρομολόγια πλοίων Χανιά προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες για την πρόσβαση στο νησί. Από το λιμάνι της πόλης στον κόλπο της Σούδας τα πλοία αναχωρούν καθημερινά για τον Πειραιά και για άλλα ελληνικά νησιά.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη