Πλοία για Χάλκη

Ταξιδεύοντας με τα πλοία για Χάλκη θα φτάσετε σε έναν μικρό παράδεισο της Ελλάδας στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου!

Ακτοπλοϊκά για Χάλκη

Ταξιδεύοντας με πλοία Χάλκη θα φτάσετε σε ένα μικρό παράδεισο στο Αρχιπέλαγος. Το πλοίο θα δέσει στο λιμάνι του Νημπόριου, που είναι και το μοναδικό χωριό σε όλο το νησί, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από τη θάλασσα. Πολύχρωμα παραδοσιακά σπίτια με κεραμοσκεπές και πλακόστρωτα σοκάκια είναι το κύριο χαρακτηριστικό του χωριού. Εκεί θα δείτε επίσης το πέτρινο ρολόι του Αγίου Νικολάου που θεωρείται ότι είναι το υψηλότερο στα Δωδεκάνησα.

Ο Πόνταμος είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού με πλούσια λευκή άμμο, μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι. Τα Κάνια, το Γιάλι, τα Φτενάγια και η Αρέτα είναι παραλίες με βότσαλα, από τις οποίες μερικές είναι προσβάσιμες με τα πόδια και άλλες με μικρά σκάφη. Οι τουρίστες που ταξιδεύουν με το Ακτοπλοϊκά για Χάλκη μπορούν επίσης να επισκεφθούν τα ερείπια του Χωριού, την παλιά πρωτεύουσα της Χάλκης, που βρίσκεται χτισμένη πάνω σε ένα λόφο πάνω από το λιμάνι. Από εκεί μπορείτε να πάρετε ένα μονοπάτι που οδηγεί στο Κάστρο των Ιπποτών και να θαυμάσετε τη συναρπαστική θέα του Καρπάθιου Πελάγους. Πολλά φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο νησί με το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη που γιορτάζεται στις 29 Αυγούστου να είναι το πιο δημοφιλής. Όταν αναχωρήσετε με ακτοπλοϊκά από Χάλκη, οι αναμνήσεις των φιλικών και ευγενικών ντόπιων θα σας συνοδεύουν για πάντα.

Η Χάλκη έχει έκταση 28 τετραγωνικών χιλιομέτρων πολύ κοντά στη Ρόδο και έχει πληθυσμό 300 κατοίκων. Τα δρομολόγια πλοίων Χάλκη διατίθενται από το λιμάνι του Πειραιά και τα περισσότερα νησιά των Δωδεκανήσων. Παρακαλείστε να δείτε τα δρομολόγια πλοίων για Χάλκη για συγκεκριμένες πληροφορίες.

Δρομολόγια & Τιμές Χάλκη

Επιλέξτε το λιμάνι και την ημερομηνία αναχώρησης και λάβετε όλα τα τρέχοντα δρομολόγια και τιμές Χάλκη!

Εκπτώσεις & Προσφορές Χάλκη

Λιμάνι Επιβίβασης Χάλκη - Πώς θα φτάσετε

Χάρτης του λιμανιού της Χάλκης στα Δωδεκάνησα

Λιμάνι Επιβίβασης Χάλκη

  • 851 10 Χάλκη, Ιβόριο, Ελλάδα
  • Τηλ.: +30 224 604 5220
  • GPS: 36.222127, 27.612689