Πλοία για Χάλκη

Ploia Gia Chalki image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδεύοντας με τα πλοία για Χάλκη θα φτάσετε σε έναν μικρό παράδεισο της Ελλάδας στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου!

Ταξιδεύοντας με πλοία Χάλκη θα φτάσετε σε ένα μικρό παράδεισο στο Αρχιπέλαγος. Το πλοίο θα δέσει στο λιμάνι του Νημπόριου, που είναι και το μοναδικό χωριό σε όλο το νησί, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από τη θάλασσα. Πολύχρωμα παραδοσιακά σπίτια με κεραμοσκεπές και πλακόστρωτα σοκάκια είναι το κύριο χαρακτηριστικό του χωριού. Εκεί θα δείτε επίσης το πέτρινο ρολόι του Αγίου Νικολάου που θεωρείται ότι είναι το υψηλότερο στα Δωδεκάνησα.

Ο Πόνταμος είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού με πλούσια λευκή άμμο, μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι. Τα Κάνια, το Γιάλι, τα Φτενάγια και η Αρέτα είναι παραλίες με βότσαλα, από τις οποίες μερικές είναι προσβάσιμες με τα πόδια και άλλες με μικρά σκάφη. Οι τουρίστες που ταξιδεύουν με το Ακτοπλοϊκά για Χάλκη μπορούν επίσης να επισκεφθούν τα ερείπια του Χωριού, την παλιά πρωτεύουσα της Χάλκης, που βρίσκεται χτισμένη πάνω σε ένα λόφο πάνω από το λιμάνι. Από εκεί μπορείτε να πάρετε ένα μονοπάτι που οδηγεί στο Κάστρο των Ιπποτών και να θαυμάσετε τη συναρπαστική θέα του Καρπάθιου Πελάγους. Πολλά φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο νησί με το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη που γιορτάζεται στις 29 Αυγούστου να είναι το πιο δημοφιλής. Όταν αναχωρήσετε με ακτοπλοϊκά από Χάλκη, οι αναμνήσεις των φιλικών και ευγενικών ντόπιων θα σας συνοδεύουν για πάντα.

Η Χάλκη έχει έκταση 28 τετραγωνικών χιλιομέτρων πολύ κοντά στη Ρόδο και έχει πληθυσμό 300 κατοίκων. Τα δρομολόγια πλοίων Χάλκη διατίθενται από το λιμάνι του Πειραιά και τα περισσότερα νησιά των Δωδεκανήσων. Παρακαλείστε να δείτε τα δρομολόγια πλοίων για Χάλκη για συγκεκριμένες πληροφορίες.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη