Πλοία για Μπρίντιζι

Ploia Gia Brindisi image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Μπρίντιζι και ανακαλύψτε μία από τις σημαντικότερες αρχαίες λιμενικές πόλεις της Αδριατικής!

Ταξιδεύοντας με τα πλοία Μπρίντιζι οι επιβάτες θα φτάσουν σε μια ιταλική πόλη που έχει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Αδριατικής και υπάρχει από τα αρχαία χρόνια. Στο πέρασμα των αιώνων κατακτήθηκε από πολλούς λαούς μεταξύ των οποίων ήταν τόσο οι Ρωμαίοι όσο και οι Νορμανδοί. Κατά τη διάρκεια του 7ου αιώνα μ.Χ. υπήρξε ακόμα και ισλαμικό Εμιράτο. Ο σπουδαίος ποιητής Βιργίλιος λέγεται ότι πέθανε στο Μπρίντιζι στη διάρκεια ενός ταξιδιού. Στο Μπρίντιζι σήμερα βρίσκεται η στρατιωτική βάση ανεφοδιασμού των Ενωμένων Εθνών από την οποία συντονίζονται οι ειρηνευτικές δυνάμεις (κυανόκρανοι).

Όποιος πηγαίνει με ακτοπλοϊκά για Μπρίντιζι καλό θα ήταν να έχει αρκετό χρόνο στη διάθεσή του, προκειμένου να μπορέσει να εξερευνήσει όλα τα αξιοθέατα που προσφέρει αυτή η πόλη. Το κάστρο “Aregones” που χτίστηκε το 1491 για την προστασία της πόλης από τους πολιορκητές και το λίγο μικρότερο κάστρο  “Svevo” ανήκουν στα πιο σημαντικά μνημεία του Μπρίντιζι. Η στοά “Porticato De Cateniano” βρίσκεται σε κεντρική θέση κοντά στην πλατεία του καθεδρικού ναού και δεν μπορεί να αποφευχθεί. Επίσης το αρχαιολογικό μουσείο της επαρχίας στο “Palazzo Balsamo” και το μουσείο της επισκοπής είναι σε κοντινή απόσταση και έτσι εύκολα προσβάσιμα. Λίγο έξω από το κέντρο βρίσκεται ο αρχαιολογικός τόπος  “San Pietro degli Schiavoni”, που εμπεριέχει τα ερείπια των πέντε  δεξαμενών καθαρισμού νερού και το σιντριβάνι “Trancredi”. Πριν την αναχώρηση με ακτοπλοϊκά από Μπρίντιζι οι επιβάτες πρέπει να απολαύσουν τουλάχιστον μία από τις παραδοσιακές γιορτές της πόλης. Οι πιο σημαντικές είναι η περιφορά στην θάλασσα του προστάτη αγίου “Cavallo Parato” και η “Osana”.

Το Μπρίντιζι είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και καταλαμβάνει μια έκταση 328 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Περίπου 88.600 άνθρωποι ζουν στην πόλη. Εκτός από το διεθνή αεροδρόμιο το Μπρίντιζι έχει και μεγάλο λιμάνι. Τα δρομολόγια πλοίων Μπρίντιζι συνδέουν την Ιταλία με την Αλβανία (Δυρράχιο) και την Ελλάδα (Ηγουμενίτσα, Πάτρα).

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη