Πλοία για Μπονιφάτσιο

Ploia Gia Bonifacio image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοία για Μπονιφάτσιο, την Πόλη των βράχων, αφού βρίσκεται πάνω σε ένα ασβεστολιθικό βράχο, θα εκπλαγούν από τη γοητεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης!

Όταν ταξιδεύετε με πλοία για Μπονιφάτσιο, την αρχαιότερη πόλη της Κορσικής, σύντομα θα ανακαλύψετε τα μυθικά του αξιοθέατα. Η ίδια η πόλη είναι γνωστή για τη θέση της σε μια κορυφή ασβεστόλιθου περίπου 70 μέτρα πάνω από τον ωκεανό, αλλά και για τις παραλίες μεταξύ Μπονιφάτσιο και Pianotolli, τις λίμνες Zonza, τη μικρή πόλη Ste Lucie de Tallano, το πέρασμα Col de Bavella και πολλά άλλα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε.

Η πόλη βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Κορσικής και μόλις 11χλμ. Από το νησί της Σαρδηνίας και χωρίζονται από το διάσημο στενό του Μπονιφάτσιο, ένα πολύ επικίνδυνο πέρασμα γνωστό για τα εμπόδιά του. Γραφικοί δρόμοι, πολύχρωμα σπίτια, μοναστήρια και αρχέγονες τοποθεσίες σε συνδυασμό με όμορφες παραλίες είναι οι θησαυροί του Μπονιφάτσιο που προσφέρονται. Η σκάλα του βασιλιά Aragon Alfonso V αξίζει να την επισκεφθείτε παρά τη δυσκολία της να πεζοπορηθεί. Το νεκροταφείο των ναυτικών, το οποίο είναι στο τέλος του chemin de ronde, ένα αρχαίο μονοπάτι των φρουρών, αξίζει να αναφερθεί, αφού προσφέρει μια εκθαμβωτική θέα του στενού. Παρ 'όλα αυτά, η Ακρόπολη των βράχων εξερευνείται καλύτερα από τη θάλασσα και γι' αυτό οργανώνονται εκδρομές με σκάφος. Η υποβρύχια πόλη Μπονιφάτσιο Marouville αρέσει στους έμπειρους δύτες να το εξερευνούν και να βρίσκουν μαγευτικές προβολές κάτω από την επιφάνεια. Το windsurfing είναι ένα άλλο θαλάσσιο σπορ που μπορούν να προσφέρουν τα νερά της παραλίας Piantarella καθώς και καγιάκ ή ενοικίαση τζετ σκι με οδηγό για εξερεύνηση της τυρκουάζ θάλασσας. Για τους λάτρεις της φύσης, ιππασία οργανώνεται μέσα από τους αμμόλοφους του χωριού. Επιπλέον, τοπικά προϊόντα, όπως τα γνωστά κρύα κομμένα κρέατα και το νόστιμο τυρί "brocciu" που συνοδεύεται από τοπικό κρασί, μπύρα ή λικέρ δοκιμάζονται από όλους τους τουρίστες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Μπονιφάτσιο.

Τα δρομολόγια πλοίων για Μπονιφάτσιο περιλαμβάνουν τη διαδρομή Μπονιφάτσιο προς Σάντα Τερέζα Γκαλούρα η οποία συνδέει την Κορσική με τη Σαρδηνία και διαρκεί περίπου 50 λεπτά.

 

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη