Πλοία για Μπόντρουμ

Ploia Gia Bodrum image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Μπόντρουμ φτάνουν σε μια παραθαλάσσια πόλη που έχει πολλά να προσφέρει σε αρχαία κουλτούρα και αναψυχή στην παραλία!

Το σημερινό Μπόντρουμ είναι μια περιοχή και μια πόλη λιμάνι στην επαρχία Muğla, στη νοτιοδυτική περιοχή του Αιγαίου της Τουρκίας και ένα από τα σημαντικότερα κέντρα εμπορίου, τέχνης και ψυχαγωγίας όπως έχει από αιώνες πριν. Σε αυτή την παραλιακή πόλη η παραδοσιακή και μοντέρνα ζωή πηγαίνει μαζί χέρι-χέρι.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς τον προορισμό Αλικαρνασσός βλέπουν το Κάστρο του Αγίου Πέτρου, ένα κυρίαρχο φυλάκιο σταυροφόρων του 15ου αιώνα που βρίσκεται ανάμεσα σε μια μαρίνα σκαφών και έναν κόλπο. Το διάσημο κάστρο του Bodrum είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Η κατασκευή χρειάστηκε χρόνια για να ολοκληρωθεί και να καταλαμβάνει περίπου 30.000 τετραγωνικά μέτρα. Στις μέρες της, ήταν ένα μνημειώδες σύμβολο της ενότητας της χριστιανικής Ευρώπης ενάντια στην ανερχόμενη δύναμη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι επισκέπτες πρέπει να επισκεφθούν το κάστρο, το οποίο στεγάζει ένα από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου.

Οι τουρίστες από άλλα μέρη και τα κοντινά ελληνικά νησιά μπορούν να επωφεληθούν από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων της Αλικαρνασσού για να πληρώσουν την επίσκεψη στην πόλη Μπορεί να θέλουν να κάνουν ένα ιστορικό και αρχαιολογικό ταξίδι στην Έφεσο, που απέχει περίπου 160 χλμ. Βόρεια της Αλικαρνασσού και μπορεί να φτάσει σε περίπου δυόμισι ώρες με το αυτοκίνητο. Η Έφεσος είναι ένα από τα κυριότερα σημεία της Τουρκίας, καθώς έχει διατηρηθεί και αυτή η μεγάλη αρχαία πόλη. Ο Άγιος Παύλος έζησε στην Έφεσο στη δεκαετία του 60 μ.Χ. Ο καιρός ψάχνει για χαλαρωτικές διακοπές στην παραλία ή για εκπαιδευτικά ταξίδια στα μονοπάτια της ιστορίας, μέσω του χρονοδιαγράμματος πορθμείων του Bodrum, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν πότε και πώς να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη