Πλοία για Μπάστια

Ploia Gia Bastia image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι περισσότεροι επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοία για Μπάστια, το σημαντικότερο και κύριο λιμάνι της Κορσικής, δοκιμάζονται να γευτούν τα διάσημα κρασιά της!

Η Μπαστία, κάποτε αποκαλούμενη Μαρίνα ντε Κάρντο, ήταν η πρωτεύουσα της Κορσικής μέχρι το 1791. Αυτή η βορειοανατολική ακτογραμμή, που βρίσκεται ανάμεσα στη θάλασσα και τα βουνά, είναι επίσης η στρατιωτική βάση του νησιού. Η Μπαστιά είναι σίγουρα μια πανέμορφη αρχαία πόλη που πρέπει να επισκεφθείτε.Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Μπάστια θα έχουν πολλά πράγματα να κάνουν και να επισκεφθούν όπως ο καθεδρικός ναός του St Jean Baptiste με τα διάσημα δύο καμπαναριά του. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η ιερή σκάλα που δώρισε ο Πάπας Πίος Β ', Σκάλα Σάντα, για τη φιλοξενία που παρέδωσε το Παρεκκλήσι της Παναγίας των Παρισίων στους ρωμαϊκούς ιερείς που εξορίστηκαν από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Η Μπαστιά φιλοξενεί πολλές παραλίες, αλλά το μεγαλύτερο και πιο διάσημο στην Plage de l'Arinella, όπου οι τουρίστες συνήθως περνούν ώρες χαλάρωσης. Σε συνδυασμό με την παραλία, το Pond of Biguglia είναι η επόμενη στάση για να επισκεφθείτε. Ο κάποτε προστάτης της πόλης, το Palais des Gouverneurs, που χτίστηκε από τον ιδρυτή της Μπάστια, Leonello Lomellini, ο κήπος του Jardin Romieu και το Noble Twelve palace είναι σίγουρα μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, δεν πρέπει να χάσετε την καρδιά της Μπαστιά, την πλατεία San Nicolau με τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τακτικά και το άγαλμα του Ναπολέοντα επίσης με τη λεωφόρο Paoli.

Η Μπαστία είναι τώρα η πρωτεύουσα του Haute - Corse με πληθυσμό 40.000 κατοίκων και καλύπτει περίπου 19,40 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Τα δρομολόγια πλοίων Μπάστια γίνονται από τη Γένοβα, το Λιβόρνο και το Πιομπίνο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη