Πλοία για Μπάρι

Ploia Gia Bari image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδεύοντας με τα πλοία για Μπάρι φτάνετε σε μία από τις σημαντικότερες λιμενικές πόλεις της Ιταλίας με πολλές διασυνδέσεις προς Ελλάδα!

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία Μπάρι θα συναντήσουν μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της Ιταλίας όσον αφορά το λιμάνι και τα πανεπιστήμιά της. Εκτός τούτο είναι και βιομηχανική πόλη. Πολλές βιομηχανίες αυτοκινήτων, μετάλλου και χημικών προϊόντων έχουν την έδρα τους στο Μπάρι. Μια φορά τον χρόνο γίνεται και η μεγάλη εμπορική έκθεση “Fiera del Levante”. Έτσι η πόλη καταλαμβάνει σημαντική θέση στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις. Το Μπάρι υπάρχει περίπου 4.000 χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα έχει κατακτηθεί μεταξύ άλλων από τους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Άραβες εναλλάξ και συνήθως για μικρά χρονικά διαστήματα.

Όποιος πηγαίνει με ακτοπλοϊκά για Μπάρι θα ανακαλύψει αρκετά ενδιαφέροντα σημεία στην πόλη, παρόλο που τα κτήριά της παλιάς πόλης είναι σχετικά νεόχτιστα. Το “Palazzo Fizzarotti” (παλάτι), το θέατρο “Teatro Petruzzelli” σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη. Εκτός από τα κτήρια τις παλιάς πόλης υπάρχουν και αρκετές εκκλησίες χτισμένες σε βράχο και πολλές κρύπτες, που αποτελούνται από διαδρόμους και δωμάτια σκαμμένα στον βράχο. Τέτοιου είδος ενδιαφέροντα αξιοθέατα είναι ο Εβραϊκός Τάφος και υπόγειο της «Μαντια Ντιανα», ο ναός του Αγίου Γεωργίου και εκκλησία της Αγίας «Καντιντα». Θα άξιζαν επίσης μια επίσκεψη το αρχαιολογικό μουσείο, η πινακοθήκη, το κρατικό μουσείου και ο βοτανικός κήπος. Οι επιβάτες που αναχωρούν με ακτοπλοϊκά από Μπάρι δεν πρέπει να έχουν χάσει την γιορτή του Αγίου Νικολάου. Ο Άγιος και Προστάτης της πόλης τιμάται κάθε χρόνο με μια ιστορική περιφορά “Caravella” στα πλαίσια της έκθεσης “Fiera del Levante”.

Το Μπάρι είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και της περιφέρειας Απουλίας (Puglia) και καταλαμβάνει μια έκταση 116 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Περίπου 313.200 άνθρωποι ζουν εκεί. Εκτός από το διεθνή αεροδρόμιο (Aeroporto di Bari-Palese “Karol Wojtzla) που εξυπηρετεί κυρίως φτηνές αεροπορικές εταιρίες υπάρχουν και εκτενή δρομολόγια πλοίων Μπάρι. Οι πιο γνωστοί προορισμοί αναχωρώντας από το Μπάρι είναι η Πάτρα, η Κέρκυρα, το Μπαρ, το Ντουμπρόβνικ και το Δυρράχιο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη