Πλοία για Αθήνα

Ploia Gia Athina image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Αθήνα φθάνουν σε μια κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα που κάποτε ήταν το λίκνο του δυτικού πολιτισμού!

Όταν κανείς ταξιδεύει με πλοία Αθήνα, θα φτάσει στην άλλοτε κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού. Σύμφωνα με τον μύθο η Αθηνά, η θεά της διανόησης και της σοφίας, παρέδωσε στην πόλη ένα κλαδί ελιάς ως σύμβολο της καλής θέλησης της δίκαιης άμιλλας και του αθλητισμού. Από τότε και προς τιμήν της Θεάς Αθηνάς, η πόλη ονομάζεται Αθήνα. Μύθος, ιστορία και σύγχρονη εποχή ενώνονται στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η Τέχνη, η Πολιτική, η Εξέλιξη της Γραφής, η Φιλοσοφία και πολλά άλλα ξεκίνησαν από εδώ.

Οποίος ταξιδεύει με ακτοπλοϊκά για Αθήνα έρχεται αντιμέτωπος με τις ρίζες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Έναν πολιτισμός που εκφράζεται μέσω του εμβλήματος του, την Ακρόπολη. Αυτός ο ναός, που άλλοτε φιλοξενούσε τους αρχαίους θεούς, πρέπει να επισκεφτεί από όλους τους επισκέπτες της Αθήνας. Εκτός από την Ακρόπολη αξίζουν μια επίσκεψη και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό, ο Κεραμεικός, και το Θέατρο του Διόνυσου. Οι επιβάτες που αναχωρούν με ακτοπλοϊκά από Αθήνα δεν πρέπει να παραλείψουν να δουν και το σύγχρονο κομμάτι αυτής της πόλης. Πολύ κοντά στη Πλατεία Συντάγματος και στην Πλατεία Ομονοίας υπάρχουν πολλές δυνατότητες για ψώνια που εκπληρώνουν κάθε επιθυμία στους τουρίστες που τους αρέσει  να ψωνίζουν. Όπως σε κάθε παγκόσμια μητρόπολη έτσι και στην Αθήνα έχουν εγκατασταθεί καταστήματα με προϊόντα διάσημων σχεδιαστών, επώνυμες μάρκες και Accessories.

Μετά από τη συνάντηση με τόσο αρχαία και σύγχρονα σημεία στην Αθήνα θα ήταν καλό να κάνει κανείς ένα διάλυμα. Τα κοντινά νησιά Ύδρα, Πόρος και Αίγινα προσφέρονται για να χαλαρώσει κανείς και να ξεκινήσει τις διακοπές του πιο ήρεμα. Ασφαλώς μπορεί κανείς να επισκεφτεί και άλλα νησιά με αφετηρία την Αθήνα. Τα δρομολόγια πλοίων Αθήνας (από Πειραιά ή από Ραφήνα) προς τα Ελληνικά νησιά είναι άριστα και περιλαμβάνουν πάρα πολλά δρομολόγια.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη