Πλοία για Άρμπαταξ

Ploia Gia Arbatax image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Άρμπαταξ θα ανακαλύψουν σύντομα τους πορφυρούς λόφους που ξεπροβάλλουν από τα κρυστάλλινα νερά του νησιού!

Φτάνοντας στο Άρμπαταξ, η ομορφιά αυτής της μικρής πόλης που περιλαμβάνεται στην ακτή της Σαρδηνίας δεν είναι κρυμμένη. Τα μεγάλα κόκκινα βράχια που βγαίνουν από τη θάλασσα σχηματίζουν ένα μαγευτικό τοπίο, ειδικά την άνοιξη, όπου ο συνδυασμός των πορφυρικών βράχων, της λευκής άμμου και των κρυστάλλινων νερα είναι θέαμα πέρα ​​από κάθε φαντασία.

Το όνομα του χωριού προέρχεται από το αραβικό (arba 'at' ashar) και το νόημά του είναι ο 14ος πύργος δεδομένου ότι είναι ο δέκατος τέταρτος πύργος που χτίστηκε από το 1570 από τους Ισπανούς στα χρόνια της μοναρχίας για να υπερασπιστεί τους Σαρακηνούς εισβολείς. Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν προς τον προορισμό Άρμπαταξ θα βρουν πολλά πράγματα να δουν και να επισκεφθούν εκτός από το κύριο αξιοθέατό του, το Rocce Rosse, τους πορφυρούς βραχίονες στη θάλασσα. Ο διάσημος πύργος του Σαν Τζεμιλιάνο είναι σίγουρα ένα μέρος για να επισκεφθείτε, καθώς προσφέρει μια εκπληκτική θέα στον κόλπο του Σαν Τζεμιλιάνο. Ο πύργος Άρμπαταξ ή Σαν Μιγκέλ, που χτίστηκε το 1572 και τώρα διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις και εκθέσεις, είναι επίσης ένας χώρος που δεν πρέπει να παραλειφθεί. Μια υπέροχη παραλία με πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία και νυχτερινά κέντρα και ένα κύριο αξιοθέατο είναι επίσης ο κόλπος του Porto Frailis. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, τα θαλασσινά και οι γεύσεις του ωκεανού είναι τα πιο γνωστά στοιχεία της κουζίνας του Άρμπαταξ.

Το Άρμπαταξ είναι το μεγαλύτερο χωριό του Τορτόλι με πληθυσμό 5000 κατοίκους και το 3ο μεγαλύτερο από την επαρχία Νουόρο. Τα δρομολόγια πλοίων Άρμπαταξ διατίθενται από το Κάλιαρι, τη Γένοβα και την Τσιβιταβέκια.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη