Πλοία για Αντίπαρο

Ploia Gia Antiparo image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοίο για Αντίπαρο εντυπωσιάζονται από την κοσμοπολίτικη αίσθηση και από τους απομονωμένους κόλπους!

Το πλοίο Αντίπαρος θα σας μεταφέρει στο νησί με τα πολλά πρόσωπα. Κοσμοπολίτικο με έντονη νυχτερινή ζωή και καταπράσινες παραλίες, μοναχικό με απομονωμένους όρμους, ιστορικό και γεωλογικού ενδιαφέροντος, η Αντίπαρος είναι ένα νησί για υψηλές απαιτήσεις. Το λιμάνι και ο κεντρικός οικισμός του νησιού είναι δείγμα κυκλαδικής αρχιτεκτονικής με λευκά σπίτια και στενά σοκάκια, ιδανικά για χαλαρούς περιπάτους. Ο κεντρικός πλακόστρωτος δρόμος γεμάτος μπουτίκ, καφετερίες και εστιατόρια οδηγεί στο Βενετσιάνικο Κάστρο, του οποίου η είσοδος διατηρείται ακόμα.

Όποιος ταξιδεύει με ακτοπλοϊκά για Αντίπαρο θα εντυπωσιαστεί από τη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος. Αμμώδεις παραλίες, παραλίες με βότσαλα ή βράχους προσφέρουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να χαλαρώσει ή να πάρει μέρος σε πολλά θαλάσσια σπορ. Το Ψαλλάκι, η Γλύφα, το Σιφνέικο, το Απάντημα και το Σωρός είναι οι πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, ενώ για στιγμές ηρεμίας και ηρεμίας η παραλία της Καλαργυρούς, των Μοναστηριών και των Λιβαδιών είναι μια ιδανικές επιλογές. Στο νότιο τμήμα απέναντι από το γραφικό ψαροχώρι του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται το νησάκι του Δεσποτικού με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, θαλάσσιες σπηλιές με φώκιες και εξωτικές παραλίες. Προτού αναχωρίσετε με ακτοπλοϊκό από Αντίπαρο θα πρέπει να επισκεφτείτε το σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου, με τεράστιο γεωλογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον και με ευρήματα που χρονολογούνται από την εποχή των λίθων.

Σε μικρή απόσταση από την Πούντα στην Πάρο, με έκταση 35 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η Αντίπαρος έχει 1037 μόνιμους κατοίκους. Τα δρομολόγια πλοίων Αντιπάρου ξεκινούν από την Πάρο. Μεγάλα σκάφη συνδέουν το λιμάνι της Παροικίας με την Αντίπαρο από την περίοδο του Πάσχα μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ τα λεωφορεία μεταφέρουν τον επισκέπτη στο λιμάνι της Πούντας από όπου εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια με συμβατικά πλοία προς την Αντίπαρο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη