Πλοία για Αντικύθηρα

Ploia Gia Antikythera image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοία για Αντικύθηρα αναζητούν ένα ιδανικό μέρος για ξεκούραση και χαλάρωση!

Το νησί των Αντικυθήρων βρίσκεται ανάμεσα στην Κρήτη και τα Κύθηρα. Το πλοίο Αντικύθηρα θα σας φέρει σε ένα μέρος ιδανικό για όσους αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση. Το λιμάνι με τα λίγα σπίτια του βρίσκεται στον Ποταμό ,ένα μέρος που έχει διατηρήσει την φυσική ομορφιά μέχρι σήμερα. Εκεί θα βρείτε ένα μικρό αριθμό καταστημάτων που λειτουργούν ως ταβέρνα, μίνιμάρκετ, καφετερία και ακόμη και ταχυδρομείο. Η ζεστασιά των ντόπιων θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας και όταν θα φύγετε θα νιώσετε σαν να έχετε γεννηθεί εκεί.

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Αντικύθηρα μπορούν να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ σε ένα από τα λίγα μέρη όπου είναι επιτρεπτό στην Ελλάδα. Αν σκοπεύετε να πάρετε μαζί σας αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα, βεβαιωθείτε ότι το ρεζερβουάρ είναι γεμάτο, καθώς δεν υπάρχει βενζινάδικο στο νησί. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών επισκέπτονται το νησί και συμμετέχουν στις ανασκαφές στους πολυάριθμους αρχαιολογικούς χώρους του. Οι επισκέπτες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο έργο είναι επίσης ευπρόσδεκτοι. Ο Ποταμός, ο Ξεροπόταμος και η Καμαρέλα είναι οι 3 παραλίες που διαθέτει το νησί. Η Καμαρέλα είναι λίγο πιο δύσκολα προσβάσιμη, καθώς απέχει 30 λεπτά με τα πόδια από τον Ποταμό και έχει ένα συγκεκριμένο μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσετε. Όσοι αναχωρούν με ακτοπλοϊκά από Αντικύθηρα θα θυμούνται για πάντα αυτό το όμορφο νησί.

Τα Αντικύθηρα είναι ένα μικρό νησί μήκους 22 περίπου χιλιομέτρων και οι μόνιμοι κάτοικοί του είναι 45 άτομα, αλλά το καλοκαίρι υπάρχουν περισσότερα από 500 άτομα. Τα δρομολόγια πλοίων Αντικύθηρα συνδέουν το νησί με τα λιμάνια του Πειραιά, του Γυθείου Λακωνίας, των Κυθήρων, της Νεάπολης Λακωνίας, και του Καστέλι Κίσσαμου Κρήτης. Ελέγξτε τα δρομολόγια για Αντικύθηρα μέσω της παραπάνω μηχανής κράτησης σε πραγματικό χρόνο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη