Πλοία για Ανκόνα

Για τους επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοία για Ανκόνα υπάρχουν πολλά αξιοθέατα και εκτεταμένες υπηρεσίες ακτοπλοϊκών μεταφορών προς Ελλάδα!

Ακτοπλοϊκα για Ανκόνα

Όταν οι ταξιδιώτες προσεγγίζουν το λιμάνι της Αγκώνας με τα πλοία Ανκόνα, βλέπουν στην είσοδο του την Αψίδα που έχτισαν οι κάτοικοι της πόλης το 115 μ.Χ. προς τιμήν του αυτοκράτορα Τραϊανό. Επίσης εμφανή είναι η Αψίδα Κλεμεντίνο η οποία φτιάχτηκε προς τιμήν του Πάπα Κλεμεντίνου ιβ’. Παρόλο που η πόλη έχει την εικόνα της σύγχρονης βιομηχανικής και λιμενικής ανάπτυξης, αρχιτεκτονικά σημεία του περιελθόντος μαρτυρούν την μεγάλη ηλικία της.

Όποιος πηγαίνει με ακτοπλοϊκά για Ανκόνα μπορεί να περιμένει πολλά αξιοθέατα: την πλατεία Piazza del Duomo με τον καθεδρικό ναό Ciriaco και το μουσείο Diocesano, την πλατεία del Senato με το παλάτι Ferretti και το εθνικό αρχαιολογικό μουσείο delle Marche, την πλατεία Stracca με την εκκλησία Chiesa Il Gesu, της οποίας η κλασσική πρόσοψη φτιάχτηκε από τον Luigi Vanvitelli το 18. αιώνα. Επίσης αξίζουν μια επίσκεψη η πλατεία San Francesco με την εκκλησία San Francesco alle Scale και η κρατική πινακοθήκη που στεγάζεται στο Παλάτι Bosdari. Πριν την αναχώρηση τους με ακτοπλοϊκά από Ανκόνα οι ταξιδιώτες θα κάνουν καλά να έχουν ρίξει μια ματιά σε αυτά τα κτίσματα. Η κυρίως Βυζαντινή αρχιτεκτονική των πολυάριθμων εκκλησιών και παλατιών και οι ευρύ συλλογές από αρχαίων, μεσαιωνικών και σύγχρονων πινάκων ζωγραφικής και γλυπτών των μουσείων μετατρέπουν κάθε επίσκεψη σε μια μοναδική εμπειρία.

Στο ανατολικό πλευρό της πόλης βρίσκεται το λιμάνι της Αγκώνας. Υπό την βασιλεία του αυτοκράτορα Τραϊανού, το 278 π.Χ., το λιμάνι έγινε οχυρωμένη ναυτική βάση που στη συνέχεια μετατράπηκε σε κέντρο εμπορίου και ναυσιπλοΐας. Σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο της τουριστικής κίνησης. Τα δρομολόγια πλοίων Ανκόνα ισχύουν για ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο και για την Ευρώπη Βορρά – Νότου. Το λιμάνι αναπτύσσεται και επεκτείνεται διαρκώς. Μια μικρή καφετερία, αποχωρητήρια και καθίσματα για τους ταξιδιώτες ολοκληρώνουν την εικόνα του σύγχρονου λιμανιού της Αγκώνας.

Δρομολόγια & Τιμές Ανκόνα

Επιλέξτε το λιμάνι και την ημερομηνία αναχώρησης και λάβετε όλα τα τρέχοντα δρομολόγια και τιμές Ανκόνα!

Εκπτώσεις & Προσφορές Ανκόνα

Λιμάνι Επιβίβασης Ανκόνα - Πώς θα φτάσετε

Χάρτης του λιμανιού της Ανκόνα στην Ιταλία

Λιμάνι Επιβίβασης Ανκόνα

  • Molo Santa Maria, 601 21 Ανκόνα, Ιταλία
  • Τηλ.: +39 071 207 891
  • GPS: 43.620857, 13.508856