Πλοία για Αλεξανδρούπολη

Ploia Gia Alexandroupoli image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν με πλοία για Αλεξανδρούπολη αποβιβάζονται στο μεγαλύτερο και πιο σημαντικό λιμάνι της Θράκης γνωστό για τον τεράστιο φάρο του!

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Αλεξανδρούπολη αποβιβάζονται σε ένα λιμάνι μεγάλης σημασίας στη Θράκη στη βόρεια Ελλάδα. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει στρατηγική θέση και ενώνει την ανατολική Ευρώπη με τη δυτική Ασία. Κάποτε ένα μικρό χωριό, τώρα έχει γίνει μια μεγάλη κοσμοπολίτικη πόλη με πολλές οδικές και θαλάσσιες συνδέσεις. Είναι γνωστό για το διάσημο σήμα του, το τεράστιο ύψος 27 μέτρων με 6 ορόφους φάρο του οποίου η ακτίνα φωτός μπορεί να φτάσει σε απόσταση 23 μιλίων. Το κέντρο της πόλης είναι πολύ απασχολημένο με μεγάλους δρόμους, πολλά μπαρ και εστιατόρια, ελληνικές ταβέρνες κατά μήκος της ακτής και μεγάλα ξενοδοχεία. Κοντά, μπορείτε να βρείτε το δέλτα του γιγαντιαίου ποταμού Έβρου, όπου το γλυκό νερό αναμιγνύεται με το αλατισμένο νερό της θάλασσας. Εκεί, εκτός από το γραφικό τοπίο, μπορείτε να δείτε πολλά είδη πουλιών, ψαριών και ερπετών. Στη συνέχεια και κοντά στη γέφυρα που χωρίζει την Ελλάδα με την Τουρκία, βρίσκεται ο ναός της Παναγίας με τη μοναδική αρχιτεκτονική και την επιβλητική στάση του. Στην Τραϊανούπολη της Αλεξανδρούπολης, μπορείτε επίσης να βρείτε τις διάσημες ιαματικές πηγές του ποταμού Έβρου, όπου πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται για τις ευεργετικές τους δυνατότητες. Στην πόλη μπορείτε να βρείτε ένα από τα πολλά σπήλαια του Κύκλωπα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Τέχνης μπορεί να είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον μέρος για τους λάτρεις του πολιτισμού, καθώς εκθέτει πολλά θρησκευτικά και πολιτιστικά κειμήλια και το Εθνολογικό Μουσείο για να μάθετε τα πάντα για την τοπική ιστορία του τόπου. Η περιήγηση στην Αλεξανδρούπολη μπορεί να είναι ένα πολύ διασκεδαστικό πράγμα που οφείλεται στο γεγονός ότι η πόλη είναι γεμάτη καταστήματα, μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες σε μια πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Φυσικά η νόστιμη ελληνική κουζίνα σίγουρα θα σας ικανοποιήσει με τις μοναδικές γεύσεις της, ώστε η διαμονή σας στην Αλεξανδρούπολη να είναι ακόμα πιο ευχάριστη.

Η Αλεξανδρούπολη έχει περίπου. 72.000 κατοίκους και βρίσκεται στη Θράκη στη βόρεια Ελλάδα και κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Δρομολόγια πλοίων Αλεξανδρούπολη πραγματοποιούνται από και προς Σαμοθράκη ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη