Πλοία για Άγιο Κήρυκο

Ploia Gia Agio Kiriko Ikaria image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Άγιο Κήρυκο και φτάστε στην πρωτεύουσα του νησιού της Ικαρίας, η οποία είναι χτισμένη γύρω από το λιμάνι σαν ένα αμφιθέατρο!

Τα πλοία Άγιος Κήρυκος σας μεταφέρουν στην πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο λιμάνι της Ικαρίας. Το όνομά της προέρχεται από τον Άγιο Κήρυκο τον νεότερο Άγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας που πέθανε σε νεαρή ηλικία μόλις 3 ετών. Ο οικισμός είναι χτισμένος αμφιθεατρικά από το λιμάνι και αποτελεί ιδανικό μέρος για περπάτημα. Στενοί δρόμοι σας επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλο το χωριό, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τα πέτρινα αρχοντικά του και τα διώροφα κτήρια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές. Προσελκύει τη κύρια τουριστική κίνηση του νησιού και είναι το πιο ανεπτυγμένο σημείο της Ικαρίας.

Πάρετε ένα ακτοπλοϊκό για Άγιο Κήρυκο και επωφεληθείτε από τις ιαματικές πηγές του νησιού με την θεραπευτική τους δύναμη. Στην κεντρική πλατεία του οικισμού οι καφετέριες, τα μπαρ και τα καταστήματα συγκεντρώνουν όλους τους επισκέπτες προσφέροντας χαλαρωτικές στιγμές δίπλα στη θάλασσα. Αξίζει τον κόπο να κάνετε μια επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Μια εσωτερική καταπακτή του ναού οδηγούσε σε μια σπηλιά, η οποία ήταν το κρησφύγετο για τους ντόπιους κατά τη διάρκεια των πειρατικών επιδρομών. Το αρχαιολογικό μουσείο του νησιού εκθέτει επίσης πολλά μοναδικά ευρήματα από τις ανασκαφές που έγιναν σε όλο το νησί. Στην περιοχή θα βρείτε επίσης πολλές όμορφες παραλίες. Πριν φύγετε με ακτοπλοϊκό από Άγιο Κήρυκο, κάνετε μια βουτιά στις παραλίες του Ανεμόμυλου, της Λευκάδας και του Ξυλοσύρτη.

Ο πληθυσμός του Άγιου Κήρυκου αποτελείται από περίπου 2.000 κατοίκους των οποίων η κύριες δραστηριότητες είναι η αλιεία και ο τουρισμός. Από το λιμάνι του Πειραιά διατίθενται δρομολόγια πλοίων για Άγιο Κήρυκο. Το νησί συνδέεται επίσης με τη Σάμο, τη Μύκονο, την Πάτμο και τους Φούρνους.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη