Πλοία για Αγία Μαρίνα στη Λέρο

Ploia Gia Agia Marina Lero image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Αγία Μαρίνα στη Λέρο και βρεθείτε στο πιο όμορφο μέρος του νησιού, του οποίου οι δρόμοι είναι γεμάτοι με παραδοσιακά κτίρια!

Η Αγία Μαρίνα είναι η πρωτεύουσα της Λέρου και το δεύτερο λιμάνι του νησιού. Βρίσκεται δίπλα στο χωριό Πλάτανος και είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε το ένα από το άλλο, καθώς έχουν αναπτυχθεί και τα δύο και έχουν συνδεθεί κατά κάποιο τρόπο. Φτάνοντας με το πλοίο Αγία Μαρίνα θα αποβιβαστείτε στο πιο όμορφο χωριό του νησιού. Αποτελείται από παραδοσιακά σπίτια χτισμένα από το λιμάνι που φτάνουν ανεβαίνουν το λόφο μέχρι το Κάστρο της Παναγιάς. Πολυάριθμα καφέ, εστιατόρια και καταστήματα προσφέρουν στον επισκέπτη πολλές επιλογές από ένα καλό γεύμα ως ένα χαλαρό ποτό δίπλα στη θάλασσα.

Κατά την άφιξη με ακτοπλοϊκά Αγία Μαρίνα, στην είσοδο του λιμανιού βλέπετε το φρούριο Μπούρτζι να σας ταξιδεύει πίσω στη Ρωμαϊκή εποχή. Επίσης ο παλιός φάρος και ο ανεμόμυλος σιτηρών αποτελούν χαρακτηριστικό της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του προηγούμενου αιώνα. Πιθανώς η καλύτερη στιγμή για να απολαύσετε πραγματικά την πόλη είναι το πρωί όταν η ψαραγορά είναι γεμάτη από φρέσκο ψάρι. Εκείνη τη στιγμή μπορείτε να πάρετε το πρωινό σας με καφέ και τοπικές λιχουδιές. Πριν αναχωρήσετε με ακτοπλοϊκό από Αγία Μαρίνα βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει τα παραδοσιακά γλυκά κουταλιού της Λέρου. Στην Αγία Μαρίνα μπορεί κανείς να απολαύσει επίσης διάφορα θαλασσινά ετοιμασμένα με πολλές διαφορετικές συνταγές. Το νησί της θεάς της Αρτέμιδος έχει πολλές κρυμμένες χάρες που περιμένουν να ανακαλυφθούν από τον επισκέπτη.

Τα δρομολόγια πλοίων προς Αγία Μαρίνα είναι διαθέσιμα από το λιμάνι του Πειραιά καθώς και από το Αγαθονήσι, την Κάλυμνο, την Κω, την Πάτμο, τη Ρόδο, τη Σάμο, τη Σύμη, τη Σύρο και το Φούρνο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη