Πλοία για Αγαθονήσι

Ploia Gia Agathonisi image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Αγαθονήσι και βρεθείτε σε έναν ανέγγιχτο παράδεισο που πάντα προσφέρει διακοπές σε ιδιωτική ατμόσφαιρα!

Με Πλοία Αγαθονήσι θα ταξιδέψετε στο βορειότερο νησί του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος. Πρόκειται για έναν φυσικό παράδεισο, ιδανικό για τους λάτρεις της φύσης, της πεζοπορίας και για μια ήσυχη μορφή διακοπών. Από το 2000 έχει ανακηρυχθεί ως προστατευμένη περιοχή και πολύτιμο καταφύγιο σπάνιων πουλιών και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους παρατηρητές πουλιών. Ο θαλάσσιος βυθός και τα πεντακάθαρα νερά του νησιού, το κάνουν ιδανικό για καταδύσεις και ψάρεμα με ψαροντούφεκο. Καθώς προσφέρονται πολιτισμικά και μουσικά δρώμενα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι επισκέπτες δεν θα βαρεθούν ούτε στιγμή στο νησί.

Όταν επιλέξετε ένα Ακτοπλοϊκό για Αγαθονήσι, μπορείτε να επισκεφτείτε το Μεγάλο Χωριό σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το κεντρικό λιμάνι, έναν οικισμό που δεν φαίνεται από τη θάλασσα, διότι χτίστηκε σε παλαιότερα χρόνια με αυτόν τον τρόπο για να προστατεύεται από τους πειρατές. Υπάρχει και το Μικρό Χωριό με την όμορφη πλατεία του, που περιστοιχίζεται από αγροτικά πετρόχτιστα και ασβεστωμένα σπίτια. Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στις παραλίες του Αγίου Γεωργίου, στη Σπηλιά, στο Γαϊδαράφλακο, στη Τσαγκαριά και στον κόλπο του Πόρου, όπου μπορείτε να απολαύσετε το φρέσκο ψάρι και να συζητήσετε με τους ντόπιους. Αναχωρώντας με Ακτοπλοϊκό από Αγαθονήσι, θα πάρετε τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτό το «αγαθό νησί» μαζί σας.

Το Αγαθονήσι, που κατοικείται από 158 μόνιμους κατοίκους, εκτείνεται σε μια επιφάνεια 134 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει 32 χιλιόμετρα ακτογραμμή. Δρομολόγια πλοίων για Αγαθονήσι εκτελούνται από την Κάλυμνο, την Κω, τη Ρόδο, την Πάτμο, τη Σάμο, τη Σύμη, τη Λέρο και τους Λειψούς. Κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου μπορείτε να κάνετε μικρές εκδρομές στα κοντινά νησιά παίρνοντας πλοία από το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη