Πλοία για Αιγιάλη

Ploia Gia Aegiali Amorgo image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Αιγιάλη στην Αμοργό και απολαύστε τις διακοπές σας στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων!

Τα πλοία Αιγιάλη θα σας μεταφέρουν στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αμοργού. Κατά την άφιξή σας στο λιμάνι θα σας εντυπωσιάσουν τα κρυστάλλινα νερά του κόλπου που απλώνονται μπροστά σας. Στα δεξιά σας θα δείτε τον οικισμό Ποταμό, στα αριστερά σας τα Θολάρια και στη μέση διαφαίνεται ο οικισμός Λαγκάδι. Υπάρχουν μονοπάτια που ξεκινούν από την Αιγιάλη και σας οδηγούν και στους 3 οικισμούς. Η Αιγιάλη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και αποτελείται από τα γνωστά ασβεστωμένα σπίτια των Κυκλάδων.

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών φτάνει στο νησί με ακτοπλοϊκά για Αιγιάλη. Αυτό το μέρος είναι το λιγότερο άγριο σημείο του νησιού με μια μεγάλη αμμώδη παραλία με ρηχά νερά ιδανικά για οικογένειες. Καφετέριες, ταβέρνες και μπαρ βρίσκονται σε όλο τον οικισμό και προσφέρουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να περάσουν καλά απολαμβάνοντας τη θέα στη θάλασσα και το φως του φεγγαριού. Η φιλοξενία και η καλοσύνη των ντόπιων είναι μοναδική και σας κάνει να αισθάνεστε σαν να είστε στο σπίτι σας. Το νησί προσελκύει επίσης μεγάλο αριθμό πεζοπόρων από όλο τον κόσμο, καθώς έχει πολλά μονοπάτια πεζοπορίας. Φεύγοντας με ακτοπλοϊκά από Αιγιάλη θα κρατήσετε με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Η Αιγιάλη έχει 430 μόνιμους κατοίκους, η κύρια δραστηριότητα των οποίων είναι η αλιεία και ο τουρισμός. Τα δρομολόγια πλοίων για Αιγιάλη ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά. Το λιμάνι συνδέεται επίσης με όλα τα μικρά νησιά των Κυκλάδων, όπως την Δονούσα, την Ηράκλεια, τα Κουφονήσια και τα νησιά Πάρος και της Νάξος.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη