Coronavirus (COVID-19) ενημέρωση για κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020

Σύμφωνα με τις ίδιες οδηγίες των αρχών, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, όλοι οι εισερχόμενοι, αλλά πλέον και οι εξερχόμενοι επιβάτες,πρέπει να έχουν συμπληρώσει το PLF έντυπο (Passenger Locator Form) μέχρι και την προηγούμενη μέρα από την πτήση αναχώρησή τους.

Επιπλέον, από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου όλοι οι εισερχόμενοι επιβάτες στην χώρα θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα σε PCR COVID-19 τεστ το οποίο θα έχουν πραγματοποιήσει έως και 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

 

Tρίτη, 30 Ιουνίου 2020

Σύμφωνα με το άρθρο 1 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης 2602/Β28.06.2020, όλοι οι ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, πρέπει να προβούν στις παρακάτω υποχρεωτικές ενέργειες:

 1. Για αναχωρήσεις Ιταλία - Ελλάδα, Τουρκία - Ελλάδα
  Υποβολή, εντός περιόδου είκοσι τέσσερις (24) έως εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα, την ηλεκτρονική φόρμα Passenger Locator Form (PLF) που διατίθεται στο https://travel.gov.gr. Λάβετε υπόψη ότι είναι υποχρεωτικό να παρουσιάσετε έντυπο ή ηλεκτρονικό αντίγραφο της υποβληθείσας φόρμας PLF κατά την άφιξή σας στην Ελλάδα. Η επιβίβαση δεν θα είναι δυνατή για επιβάτες που δεν έχουν υποβάλει το PLF πριν από το check-in στο λιμάνι αναχώρησης.
 2. Για όλες τις αναχωρήσεις
  Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο δήλωσης υγείας πριν από την επιβίβαση και παραδώστε το κατά την επιβίβαση στον υπεύθυνο του πλοίου μαζί με το εισιτήριό σας.

 

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Παρόλο που συνεχώς καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας ενημερώνουμε έγκαιρα και σωστά για τυχόν πιθανές αλλαγές δρομολογίων που προκαλούνται από την πανδημία του COVID-19, σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε και από μόνοι σας με το λιμενικό γραφείο της ναυτιλιακής εταιρείας μια (1) ημέρα πριν από την αναχώρηση, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η προγραμματισμένη αναχώρηση του ταξιδιού της κράτησής σας και να αποφύγετε τυχόν ταλαιπωρία από καθυστερήσεις ή ακυρώσεις ταξιδιού. Τα στοιχεία επικοινωνίας λιμενικών γραφείων συμπεριλαμβάνονται στην επιβεβαίωση της κράτησής σας.

 

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ της 13-4-2020, ΦΕΚ 84/Α/13-4-2020

Απαιτήσεις επιστροφής του αντιτίμου ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και εισιτηρίων διεθνών πλόων προς επιβάτες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις ή λόγω ματαίωσης των προγραμματισμένων δρομολογίων τους, εφόσον προβλέπονται από την εθνική ή την ενωσιακή νομοθεσία, ικανοποιούνται με την παροχή προς τους δικαιούχους ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ίσης αξίας με το αντίτιμο του εισιτηρίου του ματαιωθέντος ταξιδιού.

Το πιστωτικό σημείωμα εκδίδεται από τον μεταφορέα πλοιοκτήτη, πλοιοκτήτρια εταιρεία ή διαχειριστή (εφεξής μεταφορέας) και έχει ημερομηνία λήξης δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία του αρχικού ταξιδιού.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο δικαιούχος του πιστωτικού σημειώματος μπορεί οποτεδήποτε να κάνει χρήση αυτού σε οποιονδήποτε προορισμό του δικτύου του μεταφορέα.

Μέχρι τη λήξη του πιστωτικού σημειώματος, η οφειλή δεν καθίσταται ληξιπρόθεσμη και απαιτητή. Η οφειλή καθίσταται ληξιπρόθεσμη και απαιτητή, εφόσον παρέλθουν δεκαοκτώ (18) μήνες και το πιστωτικό σημείωμα δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Με αφοσίωση στην εξυπηρέτησή σας, παραθέτουμε τους νέους όρους που ισχύουν για τις διαδρομές των ναυτιλιακών εταιρειών αλλά και τη ρύθμιση των κρατήσεων.

 • Όλες οι κρατήσεις για το έτος 2020 θα μετατραπούν σε ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ μετά από αίτημά σας.
 • Τα Πιστωτικά Σημειώματα ισχύουν για 18 μήνες, αρχίζοντας από την ημερομηνία του αρχικού ταξιδίου. Θα έχετε στη διάθεσή σας το πλήρες ποσό που ήδη έχετε καταβάλει για να το χρησιμοποιήσετε εξ ολοκλήρου σε μια νέα κράτηση σε δρομολόγια της αντίστοιχης ναυτιλιακής εταιρείας.
 • Νέες κρατήσεις (για αντικατάσταση του Πιστωτικού Σημειώματος) μπορούν να πραγματοποιηθούν ΜΟΝΟ με αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τη isFerry.gr (support@isFerry.gr) και ΟΧΙ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κρατήσεων.
 • Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας το νωρίτερο 40 ημέρες και τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την ημερομηνία της υπάρχουσας κράτησης σας, για να αλλάξετε την κράτηση σε Πιστωτικά Σημειώματα.
 • Λάβετε υπόψη ότι έχουμε συνεχόμενες καθυστερήσεις στη διαχείριση των αλλαγών κράτησης σε Πιστωτικά Σημειώματα. Ο χρόνος απόκρισης είναι περίπου 10-30 ημέρες.
 • Τα αιτήματα που θα αποσταλλούν μετά την ημερομηνία της υπάρχουσας κράτησης δεν μπορούν να μετατραπούν σε Πιστωτικά Σημειώματα και η αξία της κράτησης δεν δύναται να επιστραφεί.

Ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:

 • Seajets: Τα Πιστωτικά Σημειώματα ισχύουν για κρατήσεις σε δρομολόγια της Seajets που θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.
 • Golden Star Ferries: Τα Πιστωτικά Σημειώματα ισχύουν για κρατήσεις σε δρομολόγια της Golden Star Ferries που θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.
 • Aegean Speed ​​Lines: Τα Πιστωτικά Σημειώματα ισχύουν για κρατήσεις σε δρομολόγια της Aegean Speed Lines που θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.
 • Grandi Navi Veloci (Ιταλία, κυβερνητικός νόμος 9 / 02.03.2020): Τα Πιστωτικά Σημειώματα ισχύουν για κρατήσεις σε δρομολόγια της Grandi Navi Veloci αντίστοιχα που θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2021.
 • Grimaldi Lines (Ιταλία, κυβερνητικός νόμος 9 / 02.03.2020): Οι κρατήσεις με ημερομηνία ταξιδιού έως τις 31 Μαΐου 2020 μπορούν να αλλάξουν (κατόπιν αιτήματός σας) σε πιστωτικό κουπόνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και 12 μήνες από την ημερομηνία του αρχικού ταξιδιού. Μετά από 12 μήνες τα εισιτήρια δεν επιστρέφονται. Οι υπόλοιπες κρατήσεις υπόκεινται στην κανονική πολιτική ακύρωσης της εταιρείας.
 • Minoan Lines και Grimaldi Lines Αδριατικές διαδρομές (Ιταλία, κυβερνητικός νόμος 9 / 02.03.2020): Οι κρατήσεις με ημερομηνία ταξιδιού έως τις 15 Ιουνίου 2020 μπορούν να αλλάξουν (κατόπιν αιτήματός σας) σε πιστωτικό κουπόνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και 12 μήνες από την ημερομηνία του αρχικού ταξιδιού. Μετά από 12 μήνες τα εισιτήρια δεν επιστρέφονται. Οι υπόλοιπες κρατήσεις υπόκεινται στην κανονική πολιτική ακύρωσης της εταιρείας.
 • Ventouris Ferries: Εισιτήρια Ανοιχτής Ημερομηνίας ισχύουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Σας ευχόμαστε να μείνετε υγιείς!

2009 isferry.gr © All rights reserved